אורחים בהדלקת נרות שבת

שאלה:

אנו מתארחים אצל משפחה שאומנם מיחדים לנו חדר אך יש שם ארון בגדים ומצעים שאם צריך ואנו לא בחדר הם נכנסים לקחת ואם אנו בחדר הם מבקשים להכנס האם יש להדליק נרות בברכה? והאם יש חילוק בין ספרדים לאשכנזים.
תודה רבה

תשובה:

למנהג בני אשכנז אורחים מדליקים נרות בבית המארחים ומברכים כיון שמברכים על תוספת אורה, ראה כל המקורות בס' ארחות שבת פרק לג הערה רצב. למנהג בני ספרד ניתן להדליק בברכה רק אם מייחדים להם חדר, והם מדליקים בחדר [לא תמיד זה מתאפשר], אם זה לא אפשרי יש לשמוע את הברכה מבעלת הבית ואז להדליק אחריה ללא ברכה [ראה ילקוט יוסף סי' רסג].

המקרה שלכם נחשב שייחדו לכם חדר, הנושא הוא שלא יכשל בעץ ואבן, זה לא קשור לבעלות מסויימת על החדר שאז זה כביכול משנה אם מוציאים משם מצעים.

אם יש אור אחר בחדר, קשה לסמוך לברך שם משום עץ ואבן.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1