מעשר כספים לשמיעת שיעורי תורה

שאלה:

שלום,
התפרסמה סדנה תורנית על ידי רב שאני מכירה.
הסדנה עולה כסף.
מדובר בשיעורי תורה שמיוחדים לעניין מסויים.
חשבתי לעצמי שאני מוכנה לשלם 200 אולי 250 ש"ח.
בסופו של דבר התברר שזה בערך כפול (זה 7 מפגשים).
אז ויתרתי.
פתאום נזכרתי שהם צריכים את הכסף כדי לפתח את הארגון התורני הזה.
והייתי שמחה להוקיר תודה לרב הזה, שלמדתי ממנו המון, חינם אין כסף.
אז חשבתי לעצמי שאולי אני אחשיב בערך 50% כמעשר כספים או צדקה.
ואז אני מודה שזה גירה אותי עוד יותר ויש לי עכשיו חשק גדול יותר להיות בסדנה, כי זה יכול מאוד להועיל לי.
אז אני מתלבטת אם להחשיב זאת כמעשר כספים.
גם לא נראה לי שבעלי יתלהב אם הכל יהיה לא מהמעשרות (אבל הוא יוותר לי בטוח).
מה דעתכם? זה בסדר אם חלק יהיה מהמעשרות?
תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

אם זה יתרום לך רוחנית, ואת לא תעשי את זה מכספך, רק אם חלק ממעשרות, את יכולה לקחת חלק ממעשרות.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל אני לא מצליחה להיות כנה עם עצמי, לדעת אם אני לא מוכנה ללא מעשרות. כי אם אגיד שאני לא מוכנה, אז יהיה לי מותר, אז יש לי פניות בעניין.
    כי בהתחלה ויתרתי לגמרי. ואז, כמו שכתבתי, נהיה לי הרבה יותר חשק.