כישוף ועין הרע(שחור)

שאלה:

פניתי ע"י פוסט שראיתי בפייסבוק למישהי שבודקת כישוף דרך הקבלה.. והתשובה הייתה שאכן יש עליי כישוף.. לא משהו שהפתיע אותי אני כבר שנים חושדת בכך! אבל עדיין קשה לי להאמין כשזה לא מגיע מרב במיוחד הדרך של הסרת הכישוף.. איך אוכל לדעת אם אכן יש עליי כישוף ואם כן להסירו?! הכל עם ליווי ו/או ייעוץ של רב.. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אין כיום כישופים, זה הכל אמונות תפלות. אותם אנשים/ נשים שעוסקים במציאת כישוף והסרת כישוף בדרך הקבלה הם נוכלים, ואין צורך לפנות אליהם ולא להתעסק איתם. אין דברים כאלו בתורה הקדושה שלנו [אני כבר לומד כבר הרבה שנים ועוסק בהוראה – ב"ה], וכל אותם המתחזים שהם מפועלים לפי הקבלה הם רק מנצלים את התמימות של הציבור בנושאים אלו.

אם את מרגישה תחושות מסוימות שרודפות אותך, יש להתחזק בשמירת המצוות, והשם הטוב עוזר עזר ויעזור לנו תמיד.

בהצלחה.