חובת עניית אמן

שאלה:

האם אפשר לקבל פירוט מתי חייבים לומר אמן?
– אם נגיד מישהו אומר ברכת המזון או ברכות השחר, האם אני חייבת להקשיב?
– פעם דיברתי עם מישהי בטלפון, ובאמצע השיחה, אחיה ברך ברכת המזון והיא פשוט השתתקה בשביל לענות לו. לא היתה לי סבלנות לחכות לסוף ברכת המזון ואמרתי לה שאני רוצה להפסיק את השיחה. האם היא נהגה נכון?
– אם אני עסוקה ויודעת שהבן שלי הולך לברך ברכת המזון או אשר ייצר וכדומה, האם אני חייבת להאזין? והאם זה משנה אם אני באותו חדר או חדר אחר?

תשובה:

שלום וברכה,

אין חובה להפסיק מהעיסוקים כדי לשמוע את הברכה ולענות אמן, אבל אם שומעים ברכה חובה לענות עליה. ובכלל, למה לא להרויח מצוות…

בהצלחה