זכויות יוצרים בהעתקת תמונה

שאלה:

שלום.
לפני כמה שבועות פיתחנו אשתי ואני תמונה של הרב דסלר בפוטו, זו תמונה שיוצר מסויים הכניס צבע לתוכה(הייתה ישנה בשחור לבן ) וכן קטע ממאמר של הרב דסלר ובכך הפך את התמונה למיוחדת.
התמונה עצמה מופיעה בגוגל תמונות, וכתוב בצד שזה יכול להיות מוגן בזכויות יוצרים, לא חשבנו כל כך על זה משום מה. לאחר מכן חשבנו על זה שוב ותהינו האם ח"ו יש כאן גזל.
שלחתי מייל לאותו יוצר האם מותר לפתח את התמונה רק לעצמי ללא מטרות מסחר וריווח אחרות מעבודתו. הוא אמר שזה אכן מוגן בזכויות יוצרים ואם אני רוצה הוא מוכר את זה..
אני לא יודע מה לעשות כעת, יש לנו את התמונה ולא שילמתי לו עליה ומצד שני אני לא רוצה שידע שכבר פיתחתי… וגם אם אקנה ממנו אחת אז חסר תשלום על מה שפיתחנו..
סליחה על האריכות ותודה גדולה על העזרה.

תשובה:

שלום וברכה, כאשר אתה רוכש ממנו זכות להעתקה  של התמונה לצורך אישי מותר לך להעתיק לצורכך האישי כמה תמונות שתרצה, ולכן אם אחרי שתרכוש את הזכות זה מועיל גם על התמונה שכבר העתקת.

בהצלחה.

מקורות:

לפי חוק זכויות יוצרים אדם שרכש תוכנה או כל דבר אחר מותר לו להעתיק לעצמו לכל המחשבים שיש ברשותו ולא צריך לרכוש את התכנה מספר פעמים. וכמו כן אם רכש ספר או תמונה מותר לו להעתיק לצורכו האישי.