האם מותר לקחת יותר שקיות סופר מהנצרך

שאלה:

רכשתי השבוע ברשת "יש חסד" ולקחתי עשר שקיות יותר מהנצרך לי – כמובן בתשלום עשר אגורות לשקית.
הקופאית קפצה ואמרה שזה אסור והמנהל לא מרשה, עניתי לה שברשתות אחרות מוכרים שקיות אלו רשמית, היא השיבה שהשקיות של "יש" גדולות ומשודרגות יותר.
שאלותי:
א. האם מכיוון שאני משלם על זה מותר לי לקחת יותר?
ב. מכיוון שכן נהוג למכור אותם ברשתות אחרות בתמורה לעשר אגורות האם מותר לי להמשיך לקחת מהם? האם מתחשבים במנהג המדינה שאכן מותר לקחת בתשלום, או שזכותה של "יש" לאסור זאת?
ג. האם מותר לי לקחת מהם בטענה שאני יכול לארוז כל מוצר בשקית נפרדת?
יש לציין שלא שמעתי זאת מאף קופאי/ת אחר/ת ברשת, האם בכך שזה לא הודגש ונכתב וכפי הנראה נוהל שלא נאכף [אם בכלל ישנו] אפשרי להמשיך לרכוש יותר מהנצרך?

יישר כח!

תשובה:

שלום וברכה,

חשוב לדעת שהתשלום של 10 אגו' עבור כל שקית אינה תשלום לסופר אלא אגרת מס שהולך למדינה. ולכן אסור לקחת שקיות גם כשמשלמים 10 אגו' עבור כל שקית כיון שהתשלום לא מגיע לסופר.

על כן אסור לקחת שקיות בקנייה רק למה שנצרך ולא מעבר למה שהקונה צריך. מה שכתב שאתה יכול לארוז כל מוצר בשקית זה לא נכון, יש אפשרות לקחת שקיות לפי המקובל למלא בשקית ולא מקובל לארוז כל מוצר בשקית.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא ידוע לי על מנהג לקחת שקיות נוספות. ואין לסמוך על הקופאית בזה, הסמכות שייכת לקופה ראשית וצריך לשאול את הקופה ראשית.
    אם לקחת עליך לשלם עבור השקיות, ניתן להעביר מוצר אחר בשווי של השקיות ולהחזיר את המוצר למדף.