עזרה בהכשרת מטבח

שאלה:

שלום,
אנחנו בעלי תשובה מזה כמה שנים וגרים בדירה שכורה.
החלטנו להכשיר את המטבח כדי שיהיה מהדרין וכבר עבר מעל לחודש ועדיין לא הכשרנו את המטבח, דבר שגורם לדאגה וכניסה לנעליים שגדולות עליי ומקשה עליי אישית מאוד מבחינה נפשית וגם כמובן מבחינת אוכל שאין לנו איך להכין ולאכול.

קנינו כלים חדשים לגמרי (ותנורים ומיקרוגלים) אבל יש אינספור בעיות כשרות אחרות מעצם מבנה המטבח.
אני אישית לא רבנית ולא מצליחה לבד למצוא פתרונות לכל בעיות הכשרות שגיליתי, ניסיתי להתייעץ טלפונית עם רב אבל זה לא מספיק.
שוב אציין שאנחנו כל כך הרבה זמן בלי אוכל במטבח ואני חייבת עזרה גם למען השקט הנפשי.
מחפשת משגיח או רב שמבין ובקיא מאוד בהלכות כשרות (כי צריך למצוא פתרונות יצירתיים..) שיכול לבוא ולעזור ולהכשיר לנו את המטבח.
אנחנו אשכנזים (מהדרים ומחמירים).
חשבתי שאולי תדעו להפנות אותי למקום או אדם שיכול לעזור לי.

** אנחנו לא מחפשים מישהו שעושה הנחות אלא באמת להכשיר כמו שצריך, לתת את מלוא אחריות לאדם שמכשיר.
באו אלינו מארגון (לא אציין איזה) ממש בהתחלה להכשיר ופשוט הגעילו את כל הכלים (כולל פלסטיק וחרסינה) אמרו לנו איך להכשיר את המטבח בצורה בסיסית שכנראה גם לא באמת מכשירה והלכו, אני לא מחפשת משהו כזה כי בסוף זרקנו הכל בלית ברירה גם ככה והמטבח עצמו עדיין לא הוכשר ולא ניתן לנו מענה נכון להכשרה כאמור.

תודה רבה מראש.

תשובה:

תפני לאירגון לב לאחים המקומי והם יסייעו לכם בשמחה וביעילות. במקביל את יכולה לשאול כאן שאלות ספציפיות ונשתדל לסייע.

בהצלחה רבה מאוד, ובלי לחץ, הכל יהיה טוב ורק בשמחה.