עבודה נוספת בחופשת לידה

שאלה:

שלום לרב,
רציתי לדעת האם מותר מבחינה הלכתית לעבוד בחופשת לידה כאשר במקביל מקבלים דמי לידה?
והאם זה משנה אם את המשכורת על עבודה זו אקבל לאחר חופשת הלידה?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר ליולדת לעבוד בימי חופשת לידה ולקבל משכורת נוספת.

בהצלחה.

מקורות:

חופשת לידה זוהי זכות חופשה לעובדת שעבדה לפני הלידה. ויולדת שמקבלת חופשת לידה זכותה לעבוד עבודה נוספת ולקבל משכורת נוספת. ושונה מדמי אבטלה שניתן רק למי שלא עובד, אלא כאן נותנים שכר עבור החופש והזכות קיימת גם אם הולכת לעבוד בעבודה נוספת. ודינו שווה לעובד שמקבל חופש שמותר לו בחופש לעבוד במקום אחר ולקבל משכורת נוספת.

הצטרף לדיון

תגובה 1