נדרים – הלך אחר לשון בני אדם

שאלה:

בס״ד
שאלה אם קיבלתי על עצמי לא להסתפר השבוע אני יכול להתגלח זה לא אותו דבר נכון ?

תשובה:

הכלל הוא שבנדרים הלך אחר לשון בני אדם, וכיון שאנשים שאומרים תספורת לא מתכוונים לגילוח הזקן – מותר.

להבא אין לנדור בשום אופן, ומשום סיבה. לא נודרים – לא נכשלים.

יום טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הסברתי שבלשון בני אדם כשאומרים את המילה להסתפר אין הכוונה לזקן. נכון הדבר שכאשר בהלכה כתוב נניח שבין המצרים אסור להסתפר הכוונה גם לזקן, אבל בנדר יש הלכה ספציפית שהכל הולך לפי לשון בני אדם.