אמר לגוי להדליק פלטה בשבת ולחמם עליה מאכל

שאלה:

אדם שאמר לגוי להדליק פלאטה חשמלית בשבת. ולאחר מכן שם לחימום תבשיל יבש. מה דינו? יש רשבא ומובא ברמא ברנ"ג שאסור אף צונן ואף בתבשיל יבש ( בהל) אודה לכם למקורות לכאן או לכאן

תשובה:

אני חושב שהמקרה שלך שונה לגמרי מהנושא של הרמ"א והביאור הלכה בסו"ס רנ"ג, הנושא שם הוא שהגוי עשה רק איסור חזרה שהוא דרבנן, וכאן יש הרשב"א מצד אחד שמחמיר בזה עוד יותר מאיסור תורה ואפילו צונן אסור, ויש את המקילים שהביא הביאור הלכה משום שזה רק שבות, אבל כאן אתה אומר שהוא הפעיל גם את הפלטה בשבת, כלומר עשה מלאכה דאורייתא עבור הישראל ומזה בודאי אסור ליהנות בשבת לכל הדעות [אמנם יש לדון אם מותר לאכול צונן, כיון שאוןלי למרות שעשה מלאכה דאורייתא, כיון שזה בשני שלבים עדיין שייכת חומרתו של הרשב"א, אבל לאכול חם יהיה ודאי אסור גם לדעת המקילים בזה ביאור הלכה בנדונו].

יום טוב ופורה.