מעשר פירות

שאלה:

בגן ילדים אחד ישנם עצי פרי שונים וביניהם לימון. אחת הגננות שאלה האם מותר לקטוף לימון אחד ולשים אותו בסלאט שמכינים בגן מבלי לעשר אותו, שהרי העץ גדל לבד ומידי פעם משקים אותו אבל מבחינת העירייה העץ ניטע לשם נוי ויופי בלבד.

תשובה:

בודאי הוא נחשב עץ פרי וזה לא משנה לשם מה שתלו אותו, ואם מכניסים אותו הביתה ולא אוכלים עראי תחת העץ, יש חובה לעשר [כמו כן יש חובה לוודא שהוא כבר לא ערלה].