לקחת מסכת קורונה

שאלה:

היי הרב שככתי מסכה והתחילו עמידה של מנחה והם מקפידים על מסכה ואני שכחתי ואז ראיתי מסכה בתוך כמו ארון כוורת מותר היה לי לקחת אותה משם? לדאוג לשים בחזרה מסכה חדשה או שאין צורך ואין בזה גזל
תודה .

תשובה:

שלום וברכה,

אם המסכה הייתה שמורה במדף שניכר שמי שהניח שומר אותה במדף, אסור לקחת את המסכה. ואם לקחת עליה להשיב מסכה אחרת. אם מדובר במסכה זרוקה במדף כיון שמסכת קורונה כיום הוא דבר זול ולא מקפידים כ"כ וגם הושלך במדף יש להקל לקחת.

בהצלחה.