שליח שקנה בזול ומוכר ביוקר

שאלה:

מוצר שהעובד במפעל קונה בזול…האם יכול לקנותו עבור מבקשים ולקחת מהם רווח? נניח שהוא קונה ב20 ש"ח האם יכול לומר למבקש שזה עולה 25?
אם אפשר תשובה עם מקורות לעיון מרחיב..תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

מוצר שקונה בזול לעצמו מותר לו למכור במחיר גבוה כמחיר השוק, ולא שונה דינו מאדם שקיבל מתנה שמותר לו למכור במחיר של השוק. ומה לי אם קיבל הנחה בגלל שעובד שם, ומה לי אם קיבל מתנה.

הנושא שיש לברר אדם שנשלח לקנות מוצר והשליח כעובד באותו מקום באפשרותו לרכוש בזול האם ההוזלה לשליח או למשלח. ראה כאן בארוכה לגבי שליח שהוזיל למשלח. ועדיין יש לדון אם ההוזלה באה בגלל שהוא עובד בחנות וההוזלה היא כחלק מהמשכורת שאולי בזה יהיה מותר לו לגבות מחיר מלא, ויל"ע.