צוואה לטובת האשה והאשה מתה תחילה

שאלה:

צוואה שאדם רשם בה כי הוא מוריש הכל לאשתו,
אשתו נפטרה לפניו
מי יורש? האם זה עובר ליורשי האישה על פי צוואתה או שעובר רק לבנים היורשים שלו, או לכל ילדיו?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שרשם צוואה לאשתו, ואשתו מתה לפניו הכל חוזר לבעל כיון שהבעל יורש את אשתו.

בהצלחה.

מקורות:

בצוואה שהקנה לאשתו גם אם הקנה מעכשיו ולאחר מיתה שהקרן קנוי מיד לאשה ופירות לאחר זמן [ראה קצות ונתיבות סימן שפא], ומתה האשה בחיי בעלה הבעל יורש אותה וחוזר אליו המתנה. ולכן היורשים של הבעל הם יירשו אותו אחרי מותו.