הנצחה והקדשה – למי ולמה?

שאלה:

בס"ד
שלום
לאחרונה נפטרה סבתי, איני בין היחידים במשפחה דתי.
רצינו לדעת את העדיפויות לאפשרות ההנצחה בשבילה?

תשובה:

שלום וברכה

קשה להשיב על שאלתך זו, משום שזה גם מאוד נושא שקשור לנטיית הלב. אם תאמר לעשות דבר פלוני שלב בני המשפחה פחות יתפס אליו, אז גם הסכום יהיה פחות ולא הרווחת כל כך… לכן חשוב למצוא מה יכול לתפוס את האנשים ולפי זה לנסות למצוא את המקום והיעוד הטוב ביותר. ככלל, תמיכה בלומדי תורה לעילוי נשמתה זה הדבר הטוב ביותר שיש, זה העילוי נשמה הגדול ביותר.

והכי חשוב לזכור ולנסות לעורר את בני המשפחה בענין זה, היום כשסבתא בעולם הבא, היא כבר יודעת שחוץ מתורה ומצוות הכל הבל הבלים, והיא שם מצטערת על כל מה שיכולה לעשות ולא עשתה, ואין לה דרך לעזור לעצמה כלל. אלו דברים נובים אבל אמיתיים ביחס לכל יהודי שבא לחיי העולם הבא למצטער על כל רגע שלא ניצל. ויש רק דבר אחד שיכול לסייע לה, והוא מה שעושים לעילוי נשמתה בעולם הזה, ובעיקר חיזוק במצוות של הצאצאים, כל קבלה טובה וכל מעשה טוב וכל מצוה שלוקחים על עצמם זה בשבילה עונג בל יתואר כי הזכות הגדולה ביותר לנפטר זה להניח בעולם הזה צאצאים שהולכים בדרכי ה'.

בשורות טובות ובהצלחה.