תשובה

שאלה:

שלום ב"ה אני נשוי חמש שנים ויש לי שתי ילדים לפני החתונה שלי כשהייתי בחור מגיל 13 בערך הוצאתי שז"ל כמעט כל יום ויכולתי לנסוע דרך שלוקח שעה לראות משהו אסור …ראיתי אין ספור ראיות אסורות… ועכשיו זה ממש רודף אחרי למה עשיתי את זה האם זה טבעי? יש לי עוד תשובה? ב"ה מאז שהתחתנתי לא הוצאתי שז"ל אף פעם וכמעט שלא הסתכלתי בראיות אסורות אבל מהשנים קודמות לא נותנים לי מנוחה וגם אני מתבייש ממני אני רשע…. מה ואיך אני יכול לתקן? אני שבור מזה..

תשובה:

שלום וברכה ידידי, אין דבר העומד בפני התשובה! אין ספק בכלל, הרי ידוע לכולנו המעשה הנורא בר אלעזר בן דורדיא שלא רק ראה מראות אסורות אלא עשה כל דבר האסור בצורה החמורה ביותר, ובתשובתו המדהימה נאמר עליו יש קונה עולמו בשעה אחת. הבעיה שאכן מלווה אותך ולהשתחרר ממנה יקח זמן, הוא כל מה שחרוט בזכרון, אין ספק שזו התמודדות שמלווה לאורך זמן ולא לחינם דיברו חז"ל הרבה על שמירת העיניים. רק יש לזכור שזה לעומת זה עשה אלוקים, וכשם שמראה אסור נחרט בזכרון ומשפיע על האדם, כך מידה טובה מרובה בכפל כפליים, כל דף גמרא שאתה לומד נחרט בראש ובנפש לנצח ומטהר ומקדש את האדם. לכן החכמה היא תמיד להסתכל קדימה ולא אחורה. עסוק בעבודת ה' ובלימוד תורה מתוך שמחה, וכך לאט לאט תרגיש בהשפעת תורתנו הקדושה לטהרת הנפש ושלוותה.

בהצלחה