תענית בלי קבלה לפניה

שאלה:

שלום , מה בדיוק המשמעות ש"כל תענית שאינו מקבלה מבעוד יום אינה תענית"? אני רציתי למשל להתענות ביום פלוני ושכחתי לקבל מבעוד יום. האם לא להתענות? ואם אתענה , תעניתי לשוא? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אולי יהיה לה משמעות של "סיגופים", אבל לא של תענית שהיא מצריכה קבלה קודם, וכמו שדרשו חכמים מהכתוב קדוש צום קיראו עצרה. המעלה הזו של תענית לתשובה היא רק בקבלה מוקדמת תחילה.

מקורות:

משנה ברורה תקסב, כב.