פגם הברית

שאלה:

שלום הרב אני נשוי ודתי הרב לא יודע אולי שההיתי חילוני ולא ידעתי ההיתי רואה סרטים לא צנועים שחזרתי בתשובה הפסקתי אם הכל היום טלפון כשר אבל לפעמים אני נופל בסרטים לא צנועים מטלפון סתם ישן בארון הרב ונכשל בזרע לבטלה אני מחזיק חודש ונופל ואני מרוב שחזרתי בתשובה לקחתי נדר להתחזק בשמירת עניים אבל יש נפילות ואני בצער קשה הרב יש תשובה אני אומר ונלחם כל יום אם היצר למרות שאני מחזיק מעמד אבל פעם באה יש נפילה הרב מה לעשות ואם להכנס ליאוש אולי אין תשובה

תשובה:

מה לעשות? דבר ראשון לגשת לאותו ארון, להוציא משם את ה"טלפון סתם ישן" שיש שם, ולשבור אותו לרסיסים…!!! עכשיו!! אחרי שעשית את זה יש סיכוי טוב יותר שלא תיפול שוב.

החכמה בשמירת העיניים היא לא לבוא לידי נסיון, ואז בעזרת ה' לא באים לידיד בזיון, העיקר להשתדל בענין מניעת הנסיון ולא להתייאש מנפילות.