לימוד תורה לגוי

שאלה:

‏שלום
לפי הבנתי אסור ללמד גוי תורה וקרה לי שגוי שאל אותי בעבודה למה אני עושה מצווה מסויימת, מותר לי להסביר לו למרות שיוצא שאני מלמד אותו הלכה? כיצד היה עליי לנהוג

תשובה:

לענות תשובה אקראית כחלק מנימוס ולא באופן של לימוד ממש, ודאי מותר, לא גרע מחשש איבה, לא הגיוני להתנהג בצורה לא מנומסת ולהתעלם משאלתו. אבל אין להרחיב איתו יותר מידי רק לענות בקצרה ובנימוס.

באופן כללי על האסור והמותר ללמוד לגוי ראה בהרחבה מה שכתבתי כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש להקל, יש בענין זה תשובה ידועה של הגר"מ פיינשטין לגבי עובד זר שיושב עם הזקן בשולחן ליל הסדר ומאזין… כיון שאין לך כוונה ללמד אותו אין אסיור.