ביקור חולה שאין בו סכנה / תפילות ביציאת נשמה

שאלה:

. ביקור חולים על איזה חולה?
יש בו סכנה אין בו סכנה?
2. כל התפילות והווידויים מתי בדיוק נכון לאומרם?
3. מי מבאר לנו מה הענין בפרקים אלו דוקא

תשובה:

ביקור חולים הוא גם בחולה שאין בו סכנה, ראה אגרות משה יו"ד ח"א סי' רסג.

אין זמן מוגדר, להתוודות טוב היה אם החולה עצמו היה מתוודה, זה תפקיד שלו ולא של המבקר, וכדי שלא לצער אותו, אפשר לומר לו שזו סגולה להחלמה… שאר התפילות שאומרים ביציאת נשמה יש לומר עם תחילת הגסיסה ועד שהמוות נקבע.

אינני יודע לבאר את הקשר של כל פרק, אולי יש לעיין בס' מעבר יבוק בענין זה.