שיעור תורה לנשים בבית הכנסת

שאלה:

האם מותר לנשים בלבד לקיים שיעור תורה בתוך בית כנסת

תשובה:

שלום וברכה

למה לא לקיים שיעור לנשים בבית הכנסת? בודאי אפשר וראוי. כמובן על ועד בית הכנסת לנהל את המקום באופן שצרכיה השונים של הקהילה לא יתנגשו אלו באלו, יש שעות של תפילות או שיעורי תורה קבועים וכו', לא לפגוע בצרכים של אנשים אחרים, אבל אני מניח שכל זה נעשה.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כדי לקבוע שיעור בבית הכנסת בעזרת הגברים צריכים לדעת מראש שכל הנשים יכנסו אם בגדי צניעות וכסוי ראש מלא. ולצערנו לא תמיד אפשרי

  2. זה לא מעכב עד כמה שיש שם גברים, יש להשתדל בהז כמו בכותל ובשאר מקומות הקדושים, שאף שעדיין זה לא יהיה ממש לפי כללי הצניעות אבל יהיה כיסוי לתת לבאות.

  3. ראה בשות יביע אומר ח"ג סי'י אות ח לענין חופה בבית הכנסת שביטלו ברוב המקומות משום שקשה מאוד בימינו שלא יהיו כמה נשים בראש מגולה בעזרת הגברים וכדו'. אולם שונה עזרת נשים שבלית ברירה הקילו כדי לקרבם ובפרט שהן באות מעצמם. לכן אם אפשר לסדר שיעור באולם לע"ד אין להקל בבית כנסת. ובפרט בימינו שקשה מאוד שלא יבואו איזה אשה ללא צניעות הנדרשת למקום קדוש.