הגדרת המושג כבולעו כך פולטו

שאלה:

שלום לכבוד הרב, האם אפשר ליישם הלכה למעשה, המושג של כבולעו כך פולטו, כגון אם נבלע האיסור בטומפרטורת של 60 מעלות, בלח, אז על ידי מים חמים בחום של 60 מעלות נפליט את האיסור? ולא נצטרך מים רותחים לגמרי?

תשובה:

שלום וברכה

לא. אכן יש טעות נפוצה בהבנת המושג כבולעו כך פולטו. הכלל הזה נאמר רק לענין אופי ההכשרה, כלומר, האם צריך הגעלה, ליבון, עירוי מכלי ראשון וכדומה, אבל כאשר כבר החלטנו על הגעלה והשאלה כיצד לבצעה, בזה לא נאמר כלל זה, ויש לבצע לפי כללי דין הגעלה. למשל, אם זה בלע בכלי ראשון כשהיה בחום של 60 מעלות, לא נאמר שמספיק חום כזה כדי להכשיר, אלא כיון ששיש חובת הגעלה, צריך מים מבעבעים על אש גלויה וכן על זה הדרך.