ש"ץ נער צעיר

שאלה:

בבית הכנסת שלנו נוהגים לגשת בחורים (אפילו בגיל 13-14) להיות חזן בשבת במנחה. ת"ח אחד בקהילה העיר שזה לא נכון ונגד ההלכה. האם יש מקור הלכתי למנוע בחורים צעירים מלגשת לעמוד בשבתות וחגים? סתם בד"כ הצכיאים יותר מוכנים לעלות וזה מיקל המון על הגבאי שמנסה לשכנע ה"בני טובים" לגשת.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לשמש כש"ץ קבוע אינו יכול עד ש"יתמלא זקנו", אבל לשמש כש"ץ באקראי כמו שמקובל במחוזותינו, מותר מגיל 13 ויןם אחד והביאו שתי שערות. אמנם יש שהחמירו בזה, והורו שלא להגיש נער שלא התמלא זקנו או שנעשה בן עשרים שנה, אבל המנהג להקל וכאמור.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' נג ס"ק כג וכף החיים שם ס"ק מט. וראה בביאור הלכה שם שהסתפק בזה בדעת הר"ן.