שימוש בהקלטות מסויימות של חומר לימודי

שאלה:

שלום כבוד הרב
במוסד הלימודים שאני לומדת יש מרצה מסויים שיש לו הקלטות ממש טובות מהזום של שנה שעברה בקורס מסויים. ההקלטות הועלו לטלגרם וכולם יכולים לצפות בהם. המרצה כתב בפירוש שהוא לא מרשה שיעלו את ההקלטות שלו ויפיצו אותם בשום מקום אבל זה כבר הועלה.. (כנראה שמי שהעלה את ההקלטות העלה לפני שהמרצה כתב או שלא ידע או שלא אכפת לו..)
אבל השאלה היא האם מותר לי לצפות בהקלטות ולסכם משם את החומר? (כמובן בלי להעלות את זה למקום נוסף אלא רק לשימוש אישי לצורך הבנת החומר)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לאותם שהשתתפו בקורס מותר להם לצפות בהקלטות לצורך עצמי. האיסור הוא לפרסם ולתת לאנשים שלא היו בקורס, אבל מי שהיה בקורס ושילם על הלימודים מותר לו לשמוע שות את ההקלטות.

בהצלחה.: