רועה זונות שחדל ממעשיו אם צריך לגרש את אשתו

שאלה:

אדם שבגד באשתו ובא על נשים אחרות ולאחר מכן התחרט ועשה תשובה על כך מה דינו האם הוא חייב לתת גט לאישתו או שיכול להמשיך להיות נשוי לאשתו כרגיל.
ואם כן מה הגדר של רועה זונות

תשובה:

שלום רב,

רועה זונות זה תופעה שבגינה האישה רשאית לדרוש גט, אבל אם היא סופגת את העלבון הזה ואינה רוצה להתגרש ודאי שאין זה סיבה שהבעל יהיה מחוייב לגרש את אשתו. בנוסף, אם ברור שהוא חדל ממעשיו לא כופין אותו לגרש כמבואר בשו"ע אבה"ע סי' קנד.