מגוון שאלות

שאלה:

שלום

1. האם אפשר להתפלל להשם גם בלב כלומר לפעמים אני עייפה או שקשה לי להגיד במילים האם יש עניין לומר את התפילה גם בלב?
2.כאשר אני נוטלת ידיים ומים מיד אחת משפריצים ליד השניה- צריך ליטול מההתחלה?
ומה לגבי סוף הנטילה כאשר הידיים רטובות לפני ניגוב, אם אני מחככת אותם זו בזו כשהן רטובות זה מטמא את הידיים?
3. האם מותר לכתחילה להתחיל להתפלל כשיש ממש מעט קטנים ולא מורגש כמעט?
4. האם מותר להתפלל אחרי שהתפניתי בשירותים מחוץ לבית ולא הייתה נטלה באזור אז שטפתי את הידיים תחת זרם המים?
5. האם מותר לקרוא תהילים כאשר אזור מוצנע לא נקי קצת מחמת נקביו (גדולים..)? האם מותר להגיד דבר שבקדושה כך כגון ברכות, ללכת לשיעור תורה וכו?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

1. להתפלל בלב זה דבר יפה אבל זה לא במקום תפילה בפה, את התפילות המחוייבות צריך לומר דוקא בפה, אנחנו פוסקים להלכה שהרהור אינו נחשב כדיבור לענין זה. כמבואר בשולחן ערוך בסימן סב.

2. לא צריך.

3. מותר.

4. מותר.

5. תלוי: אם זה נראה בחוץ כאשר יושבים [שאז המקום נפתח קצת] אסור. אם זה ליכלוך פנימי מותר.