הדלקת נרות חנוכה על ידי עובד זר גוי

שאלה:

שלום רב

האם אפשר לאיש מוגבל פיזית לומר למטפל הסיעודי נכרי שלו, שהוא ידליק עבורו את נרות החנוכה והאיש יברך על הנרות?

בברכה ויישר כח למפרע

תשובה:

שלום וברכה

לא ניתן להדליק על ידיד גוי, ההלכה היא שהדלקה עושה מצוה, ולכן ההדלקה חייבת להיות על ידי אדם בר חיובא, אפילו חרש שוטה וקטן פסולים לכך, כמבואר בשולחן ערוך בסימן תרעה סעיף ג.

רפואה שלמה ובשורות טובות.

ומה טוב יהיה אם מישהו מבני משפחה יהיה ברגעים  חמימים ומשפחתיים אלו יחד עם בן המשפחה המוגבל, לשמחו בימי החנוכה שנעשו בהם ניסים לאבותינו.