כמה שאלות בנושא שבת

שאלה:

שבוע טוב, רציתי לשאול בבקשה כמה שאלות :

1. אם נתפס הצוואר בשבת האם מותר לכרוך סביבו צעיף בתוך הבית כדי שיחמם ויקל על הכאב?
2. לאחר שהפלטה נכבית על ידי שעון שבת שבת, האם אפשר (לאשכנזים) לשים מאכל יבש ישירות על הפלטה, כלומר כאשר היא דלוקה, לא נשים ישירות משום מחזי כמבשל אבל כאשר הזרם החשמלי הופסק אך הפלטה עדיין חמה, האם ניתן לשים ישירות על הפלטה ?
3.לגבי עטיפה של גלידה (טילון) כאשר מסירים אותה, לפעמים היא קצת נקרעת, או אפילו הפרדת הדבק בין כיסוי פנימי לחיצוני מרגיש כמו סוג של קריעה (לא מרגיש חלק כמו הסרה נניח של כיסוי של מעדן) האם זה ניחא ליה דלא איכפת ליה ולכן זה מותר לכתחילה?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

1. מותר בהחלט, רפואה שלמה.

2. לשים על פלטה כבויה מאכל יבש ודאי מותר, [אם רוצים להשאיר אותו שם גם כשהיא תדלק, זה קצת יותר מורכב, ראה חזון איש סי’ לח ס”ק ב שנראה שאסר.

3. אין בעיה בכך שנקרע, זה בכלל ההיתר של "חותלות" ונחשב כמו קילוף פרי, ראה שו"ע סי' שיד סעי' ח, אבל יש להיזהר שלא יקרע על אותיות.

שבוע מבורך.