יצחק ורבקה – אינה דומה תפילת צדיק בן צדיק וכו'

שאלה:

בסד
רבקה אימנו גדלה בבית של ע"ז למהדרין. ונשארה בצדיקותה. האם זה לא מספיק שהשם ית. יעתר דווקא לתפילתה לזח"ק?

תשובה:

אנחנו לא יודעים חשבונות שמים. מה שנאמר בתחילת פרשתנו, הוא רעיון כזה: שגם כאשר זכויותיו של האדם האישיות אינן מספיקות, תמיד יש לנו זכות אבות. ולכן, הגם שנגזר על יצחק ורבקה שיהיו עקרים, מכל סיבה שלא תהיה, עמדה להם זכות אבותיו של יצחק שתתקבל תפילתם.

שנזכה לכל הישועות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אכן איננו יודעים חשבונות שמיים אבל רחמיו של השם אינם כלים לעולם,וראו זה כיצד בפרשה הקודמת רואים איך אליעזר מבקש מהשם למען אברהם אבינו שיעזור לו למצוא אישה ליצחק,והוא נענה,והרי אליעזר היה עבד כנעני..מזרע כנען..והשם שמע לתפילתו