לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הטבלת צנצנות מאכל לשימוש חוזר

שאלה:

שלום,
צנצנות מזכוכית או מתכת שנקנו כאשר היה בהם מאכל,למשל צנצנת חצילים (מזכוכית) או צנצנת קפה (ממתכת) – האם לאחר שתכולת הצנצנת נגמרה ורוצים להשתמש בצנצנת למאכלים אחרים – האם צריך להטביל את הצנצנת ?ואם כן, האם לברך?

תשובה:

יש לטבול ללא ברכה.

מקורות:

דעת רוב הפוסקים שבכך שאתה רוצה להשתמש קבוע יש חובה לטבול, אמנם הגר"מ פיינשטין וחולק, וסובר שאדרבה, כיון שקביעת הדבר לכלי קבוע היא על ידי הישראל אין חיוב טבילה, כי הוא גמר מלאכתו, ולכן הטבילה תעשה ללא ברכה, ראה כאן בהרחבה.