החזרת תמצית תה בשבת על המיחם

שאלה:

שלום,
כאשר משתמשים בתמצית תה בשבת (שהוכן ובושל לפני כניסת השבת והתיון עם תמצית חמה הונח על גבי מיחם מערב שבת), האם צריך להקפיד על כל דיני שהיה וחזרה (כלומר שכאשר לוקחים תיון צריך שיהיה בדעתו להחזיר אותו למקומו, לא להניח על שולחן וכדומה) או שדינים של שהיה וחזרה לא רלוונים במקרה של תיון על מיחם?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

דיני חזרה לא נוהגים ככל שאה רוצה להניח על מיחם שהוא מלא מים כיון שזה לא דרך בישול, רק אם התמצית התקררה וכבר אינה יד סולדת [לספרדים] או שבטל לגמרי חומה הראשון [לאשכנזים] אסור להחזירה לשם משום איסור בישול דאורייתא, בלי קשר לנושא של חזרה! כי יש בישול אחר בישול בלח שהצטנן. אבל למשל מאכל מבושל יבש שאתה רוצה להניח על המיחם בשבת, אין בזה דיני חזרה ואפשר גם ישר מהמקרר.

מקורות:

שו"ע סי' רנג סעי' ה.