ברכת רעם באמצע ברכות קריאת שמע

שאלה:

שלום לרבנים 1 באמצע ברכה ארוכה כגון אשר יצר עם אני שומע על רעם לברך כמו שאני עונה אמן שאמן זה גם שבח וגם לברך על רעם זה שבח? 2 על ים האוקינוס לברך על הים הגדול?3מה שמברכים על רעידת אדמה האם דוקא שאני מרגיש או עצם זה שהיה בארץ?

תשובה:

שלום וברכה

דעת המגן אברהם בסי' סו ס"ק ה והשו"ע הרב סעי' ד שם לברך ברכת רעם באמצע ברכה ארוכה, אולם יש חולקים, ראה כף החיים שם ס"ק טז מה שדן בזה לגבי אשר יצר, ויש לחלק.

על האוקינוס יש לברך הים הגדול.

הברכה כמובן רק כשמרגישים רעידת אדמה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא הבנתי כוונת הרב. אני רואה בתשובה אחרת שלכם "עניית אמן באמצע ברכה ארוכה" שאין לענות על שום אמן באמצע ברכה. רק איש"ר ,ולעילא. (ייתכן ולא הבנתי כוונת הרב)