לתרומות לחץ כאן

מיץ לימון שנחתך בסכין חלבי וחומם על דג בתנור בשרי

שאלה:

שלום וברכה.
חתכנו לימון בסכין חלבית שלא השתמשו בה עם חלב הרבה זמן. הלימון נסחט על דג סלומון. והסלומון חומם בתנור בשרי.
מה דין הסלומון?
תודה רבה..

תשובה:

שלום וברכה

אף שדבר חריף לדעת הרבה פוסקים משביח טעמו גם באינו בן יומו, וכן מנהג בני אשכנז,

 וגם בין בני ספרד יש בזה חילוקי דעות, הבן איש חי פ' קרח התיר רק בהפסד מרובה, אולם הגר"ע יוסף נקט בדעת השו"ע שמיקל בזה, מכל מקום כאן שאינו ניתן על בשר ממש, אלא על פרווה שרק חומם בתנור בשרי שמעיקר הדין הוא רק ריחא ואין בו זיעה [לחומרא מחמירים שתנורים שלנו יש בהם זיעה, אבל המציאות בזה נראית שאין אלא ריחא] ומן הסתם גם לא היה בו ממשות בשר, וגם לימון יש ספק בין הפוסקים אם דינו כדבר חריף, וראה חוות דעת צ"ו ט' שמיקל בפירות חמוצים במקום הפסד, נראה שבנדון שלנו יש להקל בשופי גם לשא במקום הפסד, כמובן לכתחילה אין לעשות זאת.

שבוע טוב.

מקורות:

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל