ocd בנדרים / השחתת פיאות

שאלה:

בס״ד
שלום רב יש לי ocd גם של נדרים ממזמן יש לי ופעם נראה לי נדרתי לאלוקים אפילו אולי בכוונה בלי הocd שאני לא ארד ממספר מסוים בתספורת ואני לא יודע אם אני צריך להתייחס פנדר או שהוא לא נחשב תודה רבה על התשובה

תשובה:

אין לך נדרים בכלל, אבל בלי קשר לנדר יש לדעת שאיסור חמור להוריד במקום הפיאות מתחת ל5 מ"מ ובדיעבד גדול יש שהקלו ב3.5 מ"מ, מתחת לזה אסור בהחלט וכל שתי שערות שם עוברים באיסור תורה של השחתת הפיאות. חובה להקפיד על כך מאוד מאוד.