לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נוסח ומנהג אשכנז וספרד (חסידים)

שאלה:

שלום כבוד הרב,

במידה ואני בוחר לשנות נוסח תפילה מאשכנז לספרד האם זה דורש ממני גם לשנות מנהגים כמו צורת כריכות בתפילין והלכות שנהוגות?

תודה

תשובה:

ודאי שלא. אבל גם לא הייתי מציע לך לשנות מאשכנז לספרד, משום שנוסח אשכנז קדום הרבה יותר ומדוייק, בעוד נוסח ספרד זו יצירה מאוחרת שיש בה גם סגנונות שונים, כך שמי שכך הוא מנהג אבותיו ניחא, אבל אתה שמנהג אבותיך אשכנז, למה לשנות?