העברת עץ הדר קטן לעציץ או לאדמה

שאלה:

אני מעוניין לעשות דשא סינטטי ויש עץ אחד צעיר שאני מעוניין להעביר אותו בכדי לעשות שם דשא סיננטי ואולי עוד רצפת דק.
האם אוכל להעביר את העץ? ואם כן לאן לעציץ גדול או למקום אחר באדמה?

תשובה:

אין אפשרות להעביר שום עץ עכשיו בשנת השמיטה! הנטיעות אסורות בשנה זו הן בחצר עצמה הן בעציצים שבחצר.

אין ברירה אלא לעשות סביבו או להמתין עם זה לשנה הבאה [ואז יש נושא נוסף של בל תשחית, במקרה שהוא עשוי להנזק מהמעבר יש לעשות זאת על ידי גוי, אבל בכל מקרה בשנת השמיטה זה לא רלוונטי].

בהצלחה