קבורת מומר

שאלה:

לאחרונה פורסם מקרה של כומר יהודי שביקש בצוואה להיקבר כיהודי ואף היה הכומר הראשי ביפו, מה מעמדו מבחינה הלכתית? האם ניתן לומר שחזר בתשובה? יש לציין שהתנצרותו נבעה מהשואה הנוראה בהיותו ילד וכל משפחתו נספתה.

תשובה:

קשה לומר שחזר בתשובה, מדובר באדם שחי כאן בארץ 40 שנה והכיר יהודים, ונשאר אדוק מאוד בדתו הנוצרית. אינני בוחן כליות ולב אבל לא הייתי קובר אותו בתוך בית הקברות היהודי לכאורה, עם כל הכאב וההזדהות עם כל מה שעבר עליו.

בשורות טובות ישועות ונחמות.