יין שביעית בחו"ל

שאלה:

שלו' מה דינו של יין שביעית שימכרו בחנוית בחו"ל (היתר מכירה או אוצר ב"ד)? האם אפשר לקנות? מה אם כבר קנה? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אסור להוציא פירות שביעית מארץ ישראל לחו"ל, כך שאינני מאמין שזה יקרה, ואם זה יקרה יש להוכיח את המוכר שלא ישוב על מעשה זה עוד. פירות שיצאו מותר לאוכלם שם. כמובן שאסור לסחור בהם אלא רק לקנות בהבלעה עם מוצר אחר. יין של היתר מכירה בהכרח גם יהיה בהכשר שאינו מהודר ויש לחשוש גם מערלה ועוד חששות.

מקורות:

ראה רמב"ם שמיטה פ"ה הלכה יג, ובחזון איש פרק י ס"ק ו. אמנם יש שסברו שאסור לאוכלם שם, אולם ראה רדב"ז פ"ה הל' יח שאין הלכה כדבריהם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרי אפשר שנשאר לאדם שיצא לחו"ל מהשיעור המותר עבור ג' סעודות לדרך, דהיינו שהגיע בהיתר ,ויקיים להרמב"ן מצווה לאוכלם שם.בתודה.