הכשרת מחבת

שאלה:

מה דין מחבת חלבית שחומם בה תבשיל בשרי בטעות. המחבת אינה בת יומה.מה דין האוכל ומה הדין אם כבר נאכל

תשובה:

האוכל כשר כיון שהמחבת אינה בת יומה, הבעיה היא איך להכשיר את המחבת, שכן לא ניתן להגעילה משום שתנאי בסיסי בהגעלה הוא נקיון יסודי, מה שצריך לעשות זה לנקות יסודי ולהמתין 24 שעות, להגעיל, ואחר כך גם לעשות ליבון באש לאט לאט בכל חלקיה [זה יועיל כי אינה בת יומה ובהיתרא בלע די בליבון קל]. לחילופין להכניס לתנור ריק ונקי שגם אינו בן יומו ולהפעיל על חומו המירבי 40 דק'.