האם תירוש מעורבב במים כשר לקידוש?

שאלה:

נשאר לי רק מספיק תירוש לקידוש אחד והבדלה האם אני יכול לערבב את התירוש בקצת מים?

תשובה:

יש בענין זה שתי בעיות: 1. אתה לא יודע כמה מים כבר עירבבו ביקב… ויכול להיות שאם תוסיף עכשיו זה כבר יחרוג מהכמות המותרת. 2. הגרי"ש אלישיב הורה שבמיץ ענבים שלנו שניכר שתוספת מים מקלקלת את טעמו, אין דינו כייון מזוג ויש להמנע מכך. אמנם רבים הקלו כאשר הרוב הוא מיץ ענבים, אבל זו סברא נוספת להחמיר, יחד עם החשש שאם תוסיף זה כבר לא יהיה רוב מחמת מה שעשו ביקב.

היום רק יום חמישי, עוד יש די זמן ללכת לקנות בקבוק מיץ ענבים.