נדר

שאלה:

שלום , בתחילת דרכי בתשובה נדרתי נדר לאסור עלי את המותר באיזה עניין
אך לא ידעתי שנדרים זה דבר אסור (לא כל כך מודע לגבי דינים וההלכות וההשלכות) הייתי במצב מודע אך החרדה והאי שיקול דעת הייתה בנוסף..
ידעתי שאסור לנדור אבל לא היה לי דעת התורה

בידיוק חזרתי בתשובה , פעמים ראשונות שלי שהתחלתי לשמוע את הפרשות בבית כנסות.., שיעורי תורה וכולי…

הנדר תקף וקיים ? אם הייתי יודע חומרה ודינים לגבי זה לא נודר בחיים שלי. כיום אני יודע וזה גם מה שאני אעשה

יום למחרת אני זוכר שנלחצתי ולא רציתי כאילו הלב שלי לא היה שלם למה שיצא מהפה

מה הדין ? תקף או בטל ? עד עכשיו לא בדקתי אבל גם כל השנה עשיתי בבית כנסת בימי שישי התרת נדרים וגם בחגים התרת נדרים וקללות

תשובה:

קשה לומר שזה נדר בטעות, כיון שידעת שיש תוקף לנדר הגם שלא היית מודע לחומרת האיסור של העובר עליו. כמו כן ההתרה הכללית שעשית כל השנה בלי פירוט, לא מספיקה, כי זה מועיל רק לנדר שלא זוכרים, נדר שזוכרים צריך לפרטו לפני אחד המתירים, תעשה התרת נדרים ספציפית [אפשר לבוא למקום שעושים כזו התרה כללית, ולפרט לפני אחד המתירים את הנדר הזה לפני ההתרה].

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תקף בהחלט, חבל מאוד שלא נזהרים שלא לנדור, זה לגמרי לא משחק, בעוון נדרים כתוב דברים חמורים, תפנה לרב בית הכנסת המקומי שימצא פתח להתרת הנדר.