פרווה בסיר חלבי והניחו על כלי בשרי

שאלה:

טיגנתי ירקות במחבת חלבית בת יומה וכשהוצאתי אותם נתתי להם להתקרר קצת חלק מהירקות נפלו לתוך סיר בשרי שהיה על הרצפה. בנגיעה בהם הם היו קצת חמים אבל ממש לא יד סולדת. יכולתי לגעת בהם ללא כוויה האם יש חשש

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שהירקות הם פרווה ודאי הם לא אוסרים את הכלי השני. יש שהתירו גם לכתחילה להניח על כלי בשרי, ואפילו היה חם, כל שכן כאן שאתה אומר שאינו חם.

מקורות:

ראה ס’ הכשרות עמ’ רצג הערה רלז.