להחשיב מוך דחוק כבדיקה של הפסק טהרה

שאלה:

בס"ד

שלום לרב!

ביום רביעי האחרון עשיתי מספר נסיונות להפסק טהרה ..והתלבטתי אם הן טובות.
זה אחרי שביום שלישי גם ניסיתי והיה גבולי..

לקחנו גם לרב לבדוק והוא אמר שהן לא טובות.
היו שם ממש קצת שאריות ,
אבל מה שכן עשיתי מוך דחוק עם סיבוב.
וכשהוצאתי לאחר צאת הכוכבים הוא יצא נקי
את המוך זרקתי ולא לקחנו עם השאר כי הוא היה בסדר.
שכחנו לשאול בזמנו את הרב את שאלתי.אלא רק הראנו.
ולכן אני רוצה לשאול – אני לא יודעת אם עשיתי את הסיבוב בצורה עמוקה כמו שאני עושה תמיד בהפסק..גם בגלל שעשיתי ממש כמה בדיקות לפני (אלה שלא יצאו טוב ולקחנו לרב)והמקום היה די יבש .
וגם בגלל שאני רגילה שהמוך הוא רק תוספת..אז אני פחות מרוכזת בדר"כ בסיבוב..

אבל מה שכן אני זוכרת שעשיתי סיבוב .אבל לא זוכרת כמה עמוק.

והאם זה בסדר שעשיתי כמה בדיקות ברצף שלא יצאו טוב ..אך המוך כן.
האם ניתן להגיד שזה בסדר ושהולכים לפיו?
והאם הענין שכמעט לא חיכיתי בין בדיקה לבדיקה זה בסדר(כי היתי דקות בודדות מהשקיעה)

שאלה נוספת בע'ה לפעמים אחרות-
במקרה שאני ממש קרובה לשקיעה ועדיין הבדיקה יצאה גבולית..כמה דקות לחכות בין נסיון לניסיון במקרה לחוץ?
וכמה דקות מחכים מלכתחילה כשיש זמן ..והשקיעה רחוקה?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אף שבדרך כלל אם אין המתנה של חמש דקות בין בדיקה לבדיקה אין לה משמעות והיא פסולה, כאן שהיה המוך כל בין השמשות בגוף זו לא סיבה לפסול. אבל קשה לי לייעץ לך כיון שלא ברור לי עד כמה באמת היה סיבוב ובאיזה עומק, איך אוכל לנחש… אם את לא בטוחה שנעשתה בדיקה תמתיני עוד יום, ובדיקת יום חמישי תחשב הפסק ובדיקת יום שישי תהיה של ראשון של נקיים וביום חמישי תטבלי.

מקורות:

על כך שחייבת להיות הפסקה בין הבדיקות, ראה חזון איש סי’ פא, וע”ע שו”ת מהרי”ל דיסקין סי’ פא, ושו”ת אגרות משה ח”ב סי’ עא. הוראה זו שאם הניחה מוך דחוק יש להקל היא הוראתו של הגרי”ש אלישיב, וכן נראה פשוט מסברא, שכן הטעם לחומרא זו הוא משום שכך דרכה של אשה שאינה שופעת דם כל הזמן, משא”כ כאן שהמוך היה באותו מקום כל בין השמשות.