חפצים עזובים בדריה שכורה

שאלה:

עברנו לגור ביישוב בשומרון , בקראוון של המועצה ,
צמוד לקראוון בנה דייר אחד לפני הקודם , מחסן .
ואחריו היה עוד דייר בבית שהשתמש במחסן .
כרגע אנחנו פה ועושים סדר במחסן על מנת להשתמש בו .
מצאנו פה כל מיני כלי עבודה ברגים וכמה פחי צבע יחסית מלאים ושפכטל . ו2 שקיות בגדים שהיה כתוב עליהם גמ"ח או משהו כזה .

שאלתי את זה שבנה את המחסן אמר שמבחינתו הפקר חוץ מדבר אחד שלא הזכרתי פה .
שאלתי את הדייר השני שנמצא לא על אף אחד מישראל ולא עלינו בתהליכי גירושין . לא פגשתי אותו .
שאלתי אותו ואמר שלא זוכר ולא צריך לשמור הוא לא יחזור לקחת . אך לא שאלנו את אשתו בדיוק .
הוא מכר לנו בטלפון 2 מזגנים שהיו פה שהשאיר . אמרתי לו אני נותן לך כסף וזה גם עבור הדברים ששייכים לך שלא הזכרנו ביננו כי יש כל מיני דברים שמתגלים ואני לא רוצה לשגע אותך ..אמר לי שלא חשוב לו כלום העיקר אשתו רוצה לקבל מזה כסף שאעביר לו סכום סמלי כדי שיעביר לה

בנוסף שאלנו ביישוב אם מישהו הניח דברים במחסן בזמן שלא גרו פה ולא היה מענה ..

שאלתינו היא האם עליינו לדבר עם אשתו במפורש או שמספיק השיח בינהם .

קשה לי עדיין לגעת בדברים לא יודע למה אבל האם אני יכול לזרוק או להשתמש במה שיש פה .?

ומה לגבי שקיות הגמח שהגיעו לא יודע מאיפה לפה מה לעשות בהם ? כרצוני?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי ששאלת את שני הדיירים שגרו שם אתה יכול לקחת את כל הדברים. מספיק שתשאל ותבקש רשות מהבעל, ואם הבעל אומר שהוא מעביר את הכסף לאשתו מה טוב. גם לגבי השקיות שאמרו הדיירים הקודמים שתה יכול לקחת, מותר לך לקחת.

בהצלחה.

מקורות:

לפי הלכה ברוב המקרים הכסף והחפצים שייכים לבעל ולכן די במה שקיבלת אישור מהבעל.