השבת אבידה מספק בעט

שאלה:

שלום כבוד הרב,
מצאתי פעם בחדר מדרגות עט על הרצפה וזה נראה שמישהו ישב על אותה מדרגה והניח את זה שם ושכח אותו.
למעשה רוב הזמן זה כמעט רק השכן שלי יושב על המדרגות ומעשן, ופעם אחת בלבד זו היתה השכנה.
כששאלתי אותו אמר לי שהוא לא איבד / שכח את העט ומאידך סיפר לי שיש לו מלא עיטים שאם אני אצטרך הוא יכול לתת לי. משמע קצת שלא חס על העיטים שלו.
לכן ניתן לתלות שזה של השכן ואם כן זה הפקר. אבל אינני בקי בהלכות אלו, לכן, האם חל עליי חיוב של הכרזה והשבת אבידה בכל זאת ?

תשובה:

שלום וברכה,

עט שנמצא מושלך על הרצפה דינו כאבדה דרך נפילה ואם אין בעט סימן מותר לך לקחת אותו לעצמך.

בהצלחה.