הלוואה תמורת הלוואה – ריבית

שאלה:

אני רוצה ללוות בריבית עם היתר עיסקא ואת הכסף להלוות לראובן שמשתמש בכסף כדי להשיג סכום גדול של כסף וילווה לי אותו האם מותר
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מלווה לראובן וכנגד הוא מלווה לך סכום גדול יותר או לזמן ארוך יותר יש בדבר משום איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע יו"ד סימן קס ס"ט הובא מחלוקת בהלוואה תמורת הלוואה האם יש בו משום איסור ריבית. והמתירים הוא דווקא אם נותן הלוואה כאותו זמן שהייתה ההלוואה הראשונה, אבל אם נותן הלוואה תמורת הלוואה שילווה לו יותר זמן אסור לכו"ע. במקרה הנ"ל מלווה לראובן וראובן עם הכסף משיג סכום גדול יותר ומלווה את הכסף תמורת ההלוואה, ויכון שזה סכום גדול יותר יש בדבר משום איסור ריבית.