האם יספר לתלמידים שהרב גר צדק

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

ידיד ביקש חוות דעת על ענין האם לו לספר לתלמידיו שהוא רבם גר צדק או אין צורך? חושש שאולי לאיזו שהיא סיבה יכול לפחות כבודו אצל התלמידים, אף שמן הסתם יש מצוה לאהוב את הגר, מ"מ היום יש שלא למדו כ"כ על מצוה זו ואדברה שמעו כ"כ רע על גוים שאולי על ידיעה שבעבר לא היה יהודי יהיה איזה שהוא הפחת כבוד אצלם?

לי נראה שבסדר גמור אם יראה לו שום צורך או רצון לדבר על זה. רוב הזמן אין צורך לומר מה יחוס של אדם כשמלמד. מ"מ באנו לברר.

ברכה הצלחה גדולה ושלום

תשובה:

הכל לפי הענין, ואם נראה לו שיועיל הוא יכול לספר, ובכלל, אם הוא מבין טבע תלמידים, הוא יכול להיות בטוח שהם כבר יודעים…