אבלות שלא נגמרת..

שאלה:

אנו לא יודעים חשבונות שמים אבל האבא נפטר כי היו אנשים שציערו אותו מאד…עבר שנה וחצי ולא התנחמנו הצער רב ביותר השאלה האם זה נכון שעולים לקבר ומבקשים מהנפטר שהיה מליץ יושר על החיים האם נשמתו יודעת שבאים והאם יכול להיות מליץ יושר ומה המיוחד בערב ר"ח ובט"ו שעולים לקבר בתודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

חבל שאת עוסקת בשאלה למה הוא נפטר, ברור לנו שהוא נפטר בגזירת שמים ואף אחד לא היה יכול להזיק לו אם לא שכך נגזר. לא מתים סתם מצער. כאשר עולים לקבר, יש שנהגו לבקש שיהיה מליץ יושר, אבל יש שחששו בכך שנחשב כדורש אל המתים, ככלל יהודי מתפלל רק לה' ולא צריך לפנות לאף אחד אחר זולתו, ובלאו הכי, כאשר באים לקברו ואומרים שם את התהילים כפי המנהג וכו', זה גורם לו נחת רוח והוא מעצמו מליץ יושר על קרוביו שבאו לשם. המיוחד בזמנין אלו שיש קשר לנשמה עם הקבר יותר משאר ימים.

העיקר לעשות מעשים טובים לעילוי נשמתו ולהתחזק, ולדעת שהעולם הזה הוא רק פרוזדור, ולאבא הרבה יותר טוב עכשיו בעולם הבא, הוא מסתכל ורואה שאתם מצטערים וכואב לו שאתם לא יודעים שהעולם הזה הוא כולו שטויות והבלים ועיקר מקומו ותכליתו של האדם זה שם בעולם הבא.