מעבר עבודה לאחר התחייבות

שאלה:

שלום, אם התחייבתי לעבוד במקום מסוים שהיה נזקק לי, מותר לי לעזוב אותו ממש זמן קצר אחר כך לטובת עבודה אחרת, יותר משתלמת ויותר מתאימה? ואם זה מותר האם זה ראוי?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם סיבת החזרה בגלל רווח ממוני במקום אחר – אסור לבטל את ההתחייבות. וכדי לעבור למקום אחר כדאי לבקש רשות ומחילה מהמעביד הראשון.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שלג סעיף ג נפסק שפועל יכול לחזור אפילו בחצי היום שנאמר כי לי בני ישראל עבדים ודרשו חז"ל ולא עבדים לעבדים. ודעת הש"ך שאפילו אם עשה קניין על העבודה יכול לחזור באמצע. הוסיף הרמ"א וכתב (בסעיף ד) שאם חוזר בגלל שרוצה רווח ממוני יותר אסור לו לחזור בו. וראה עוד בפת"ש שם ס"ק ד שמביא מחלוקת הפוסקים בפועל שרוצה לחזור בו ולעבוד במקום אחר אם חל ההיתר שיכול לחזור באמצע היום.