צורך בהיכר על רוגלאך חלביים

שאלה:

שלום,
יש מאפיה בהכשר די מהודר שמוכרת מארזים סגורים של רוגלאך שוקולד עם חמאה ללא סימן היכר על הרוגלאך עצמם אלא רק על המארז רשום שזה חלבי ומכיל חמאה.
האם במארזים סגורים אין צורך בהיכר על המאפה עצמו? או שאולי יש כאן בעיה?

תשובה:

בעוגות עוגיות וכדומה הנאכלות תמיד לקינוח ואין חשש שיאכלו עם בשר ממש, לא חייבו לעשות צורה שונה. רבים נהגו להקפיד בזה בבורקס [החלבי משולש] כיון שהוא נאכל מטבעו עם בשר, אבל לא במיני מתיקה.

מקורות:

כף החיים יו"ד סי' צז ס"ק טז, וע"ע בן איש חי פ' שלח.